نفسم پارسانفسم پارسا، تا این لحظه: 11 سال و 9 ماه و 13 روز سن داره

♥ کلبه آموزشی سرگرمی پارسا ♥

مهارت های کودکان،ماه اول زندگی

1392/10/19 9:48
نویسنده : مامان پارسا
1,596 بازدید
اشتراک گذاری

1 ماهگی پارسا

ماه اول زندگی (از بدو تولد تا یک ماهگی)

اگر نوزاد را روی تخت بنشانیم در حالیکه مچ دستهایش را گرفته ایم و چهره اش روبه روی چهره ما قرار دارد با پشت خمیده می تواند خودش را برای چند ثانیه نگه دارد.

در حالیکه نوزاد به پشت خوابیده است پاهایش را بالا می آورد و در هوا حرکت می دهد. خم و راست کردن پاها بطور خودبخودی را در هر دقیقه یکی دوبار انجام می دهد همچنین خم و راست کردن آرنج را با کمک شما به تناوب انجام می دهد.

اگر او را به حالت خوابیده به پهلو قرار دهیم می تواند با شنیدن صدای جغجغه خودش را به پشت برگرداند(از هر دو سمت می تواند این کار را انجام دهد). ضمنا در این ماه اول زندگی قادر است سه ثانیه جغجغه را بادست نگهدارد.

در حالیکه بچه به پشت خوابیده است انگشت اشاره خود را داخل دستش قرار دهید بلافاصله انگشتان خود را بطور محکم دور آن حلقه می کند.

هنگامی که کودک به پشت خوابیده است سرش را از طرفی به طرف دیگر میگرداند و دست و پاهایش را خم و راست می کند.

اگر نوزاد را روی شکم خوابانده بر سطح تخت قرار دهیم و به آرامی او را به حالت شنا کردن روی سطح جابجا کنیم در حالیکه سر را از قسمت زیر چانه با دست دیگرمان حمایت کرده ایم متوجه حرکات فعال چهار اندام وی می شویم و اگر ضعفی در یکی از اندامها داشته باسید احتمال کشف آن در این حال بسیار زیاد خواهد بود.

در این سن نوزاد با هر صدا یا حرکت ناگهانی به یکباره حالت پرش از خود نشان داده چهار اندام را به حالت باز و سپس خمیده در می آورد و احتمال دارد گریه کند این یکی از رفلکسهای مهم در این دوران از زندگی است که تا شش ماهگی ادامه می یابد و نباید با  ترسیدن اشتباه شود. جمع کردن دست و پا بطور رفلکسی از بدو تولد فعال است و هر چه تکامل مغزی نوزاد بهتر صورت گیرد این رفلکسها زود تر از بین می رود و برای شیر خوار نتیجه بهتری بدنبال دارد با مساِ مناسب کف پا و دست و کشیدن کف دست به صورت پدر و مادر و الیاف طبیعی یا پارچه های مختلف یا اجزای بازیهای ساده سنتی مثل لی لی حوضک یا نان ببر و کباب بیار تحریک مناسب برای از بین رفتن این رفلکس در کف دست فراهم می آید.

در مورد کف پا نیز تماس کف پا با سطوح مختلف خاک،‌ماسه، چوب یا فلز باعث تقویت حسی ناحیه و پدید آمدن مفهوم ایستایی برای کف پا می شود و جمع کردن دفاعی آن را از بین می برد. لازم به ذکر است جمع کردن دفاعی کف پا که مثل گربه در شیر خوران وجود دارد مانع خوب ایستادن و خوب راه رفتن بعدی شیرخوار می شود که با تمرینات ذکر شده حذف خواهد شد.

 

منبع: http://kids.ir

پسندها (1)

نظرات (0)