نفسم پارسانفسم پارسا، تا این لحظه: 11 سال و 9 ماه و 19 روز سن داره

♥ کلبه آموزشی سرگرمی پارسا ♥

مهارت های کودکان؛ چهارده تا شانزده ماهگی

1392/10/8 12:35
نویسنده : مامان پارسا
2,758 بازدید
اشتراک گذاری

پارسا و سنتور

 مهارت های کودکان در چهارده تا شانزده ماهگی

وقتی کودک راه رفتن را آغاز می کند؛ غریزه کنجکاوی او دنیای کاملا جدیدی را به روی او می گشاید. فضای امنی برای بازی او به وجود آورید تا در سایه آن بتواند به اکتشاف ات خود ادامه بدهد. او نمی خواهد شیطنت کند؛ اما با آنکه شما بارها و بارها به او می گویید به چیزهای خطرناک مثل پریز برق دست نزند؛ به دلیل حافظه کوتاه مدت و حس کنجکاوی قوی به کار خود ادامه می دهد!

رشد جسمی

اگر تا به حال کودک شما راه رفتن را یاد گرفته باشد؛ به تدریج به پاهای خود مسلط شده و می تواند فاصله های طولانی تر را؛  اگر چه آرام طی کند. احتمالا برای حفظ تعادل گاهی به شما و گاهی به وسایل خانه می چسبد. کودک اگر حس کند که دارد تعادل خود را از دست می دهد؛ به جای افتادن؛ به آرامی و آگاهانه می نشیند.

راست دستی یا چپ دستی

کودک نوپا در این سن؛ احتمالا از هر دو دست به یک اندازه استفاده می کند. بعضی از کودکان ممکن است تمایلی به استفاده بیشتر از یک دست- راست یا چپ- به هنگام بازی؛ غذا یا آب خوردن نشان دهند اما بیشتر کودکان روی استفاده از یک دست خاص اصرار ندارد تا آنکه به حدود سه سالگی برسند.

انجام حرکات ظریف

همراه با تطابق چشم و دست ؛ انجام حرکات ظریف با دست نیز در حال پیشرفت است. در آغاز؛ نوپا وقتی چیزی می خواهند؛ مایل هستند از انگشت و کل دستشان استفاده کنند؛ اما به تدریج یاد می گیرند که فقط انگشتان خود را برای بیان خواسته هایشان به کار برند. برای به کارگیری و بهتر شدن عضلات ظریف؛ می توانید از انواع اسباب بازی های ساختمان سازی استفاده کنید.

رشد شناختی و ذهنی

طول مدت توجه کودک در حال افزایش است و اگر گرسنه؛ تشنه یا خسته نباشد؛ می تواند به مدت طولانی تری بر روی یک کار خاص متمرکز شود.علت این امر آن است که حافظه او؛ از طریق بازی های تکراری بهتر شده و وقتی به او پیشنهاد قدم زدن؛ کتاب خواندن و یا حمام رفتن می کنید ممکن است استقبال کند.

مهارت های کلامی

احتمالا در این مرحله کودک تلاش می کند چند کلمه حرف بزند. البته کودکان تفاوت های مشخصی با یکدیگر دارند: بعضی از آنها شروع به گفتن جملات سه کلمه ای می کنند؛ سپس ماه ها چیزی نمی گویند.

رشد عاطفی

کودکانی که مورد محبت قرار می گیرند؛ در آغوش گرفته می شوند و بوسه هایی از سر مهر دریافت می کنند؛ خود نیز یاد می گیرند دیگران را با همان شیوه مورد مهر قرار دهند.

نقش اسباب بازی های نرم

کودکان طی دوره ای به تدریج از شما جدا می شوند و می توانند تنهایی را تحمل کنند. در این دوره به اسباب بازی دل ببندند به آنان کمک می شود تا استقلال از شما را راحت تر تحمل کنند. بسیاری از کودکان خردسال از داشتن اسباب بازی آشنا و نرم در کنار خود به ویژه در وقت خواب استقبال و با آن احساس امنیت می کنند.

 

منبع: http://kids.ir

پسندها (1)

نظرات (1)

مامان هيراد
27 آذر 92 16:37
هندونه بده قاچ كنم لپتو بده ماچ كنم انار بده دون كنم درداتو درمون كنم غماتو بده چال كنم بخند تا من حال كنم يلدا پيشاپيش مبارك